PM Nr 5

Konkurs na stanowisko dyrektora Przedszkola Miejskiego Integracyjnego nr 5

Data dodania: 10 kwietnia 2018

Zarządzenie Nr 108/2018 Prezydenta Miasta Legionowo z dnia 6 kwietnia 2018 r. w sprawie ogłoszenia konkursu na kandydata na stanowisko dyrektora Przedszkola Miejskiego Integracyjnego nr 5 w Legionowie, ul. Kwiatowa 80

Na podstawie art. 26 ust. 1 i art. 30 ust. 2 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (tekst jednolity Dz. U. z 2017 r. poz. 1875 z późn. zm.1), art. 63 ust. 1 i ust. 10 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. - Prawo oświatowe (Dz. U. z 2017 r. poz. 59 z późn. zm.2), § 1, § 2, § 6 oraz § 12 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 sierpnia 2017 r. w sprawie wymagań, jakim powinna odpowiadać osoba zajmująca stanowisko dyrektora oraz inne stanowisko kierownicze w publicznym przedszkolu, publicznej szkole podstawowej, publicznej szkole ponadpodstawowej oraz publicznej placówce (Dz. U. z 2017 r. poz. 1597) oraz § 1 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 sierpnia 2017 r. w sprawie regulaminu konkursu na stanowisko dyrektora publicznego przedszkola, publicznej szkoły podstawowej, publicznej szkoły ponadpodstawowej lub publicznej placówki oraz trybu pracy komisji konkursowej ( Dz. U. z 2017 r. poz. 1587) zarządzam co następuje:

§ 1. Ogłaszam konkurs na kandydata na stanowisko Dyrektora Przedszkola Miejskiego Integracyjnego nr 5 w Legionowie, ul. Kwiatowa 80, dla którego organem prowadzącym jest Gmina Legionowo.

§ 2. Treść ogłoszenia stanowi załącznik do zarządzenia.

§ 3. Wykonanie zarządzenia powierza się I Zastępcy Prezydenta Miasta Legionowo - Piotrowi Zadrożnemu.

§ 4. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Zarządzenie dostępne w BIP pod adresem - http://www.bip.legionowo.pl/Article/id,30736.html