Google automatic translation. The Legionowo City does not accept any responsibility for the accuracy of data and information originating from the translation. In particular, the Legionowo City does not guarantee that the translation is complete, up-to-date or fit for specific purposes. The translation cannot be compared with a human translation, but may help in assessing the relevance of articles.
Gorąca atmosfera płynąca nie tylko z rozgrzanych grilli, moc smakowitości, dobrej zabawy oraz szereg atrakcji dla młodszych i starszych mieszkańców miasta – tak w skrócie można podSUMować IV edycję Legionowskiego Fish&Grill.
W tym roku o tytuł mistrza grilla walczyło dziesięć ekip. Drużyny mierzyły się w kategoriach dla profesjonalistów i amatorów biorąc na
warsztat delikatnego w smaku suma. Jak się okazało zadanie to nie było łatwe, a najlepiej sobie z nim poradzili przedstawiciele Poezji smaków (I m-ce w kat. profesjonaliści) oraz Radne Rady Miasta Legionowo – Agnieszka Borkowska i Monika Jeziak.
Kolejne miejsca na podium zajęli:
Profesjonaliści
II m-ce Michalczanki
III m -ce Restauracja & Bar Czerwona Cebula
Amatorzy
II m-ce Miejski Ośrodek Kultury
III m-ce Time Bandit
Podczas, gdy jedni sprawdzali swoje umiejętności gastronomiczne, inni mogli podziwiać mistrzów kuchni na scenie. W tym roku odwiedził nas Jakub Kuroń, który czarował nie tylko kulinarne smakołyki ale również ciepło zabawiał rozmową, opowiadał o tajnikach gotowania namawiając jednocześnie do wsparcia Fundacji „Kuroniówka” Joanny Liszkiewicz – Kuroń. Mogliśmy również zobaczyć „w akcji” współorganizatora Fish&Grilla – Carlosa Gonzaleza – Tejerę, który z kolegą Jackiem Maliszewskim również uczył sztuki gotowania. Tradycyjnie już na scenie odbył się pokaz barmański, który w tym roku były wyjątkowo efektowny. Tomasz Małek
i Marek Posłuszny – mistrzowie świata w stylu flair – zaprezentowali prawdziwe widowisko. Kto nie widział niech żałuje! Do tego można było skosztować grochówki i przygotowanej przez fundację – kuroniówki.
Lecz Fish&Grill to nie tylko gotowanie. W morskie klimaty wprowadziły nas roztańczone Szachraje pod wodzą charyzmatyczne Pani Basi. Dzieci obejrzały historię złotej rybki. A w tzw. międzyczasie prezentował się fantastyczny zespół Born2Dance. Zwieńczenie imprezy stanowiły występy zespołu Shaleyesh i MEZO.
Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za wspólną zabawę lecz szczególne podziękowania ślemy do sponsorów, dzięki którym nasze imprezowe menu było tak bogate.
Sponsorami i partnerami IV Legionowskiego Fih&Grill byli:
1. Daniel Twardo
2. Carlos Gonzalez Tejera
3. STALGAST
4. MOK
5. DAWTONA
6. Starostwo Powiatowe
7. SK Bank
8. PW-K Legionowo
9. Fundacja im. Wandy Tomczyńskiej
10. Poezja Smaków Catering
11. Pracownia Matuszewscy
12. Społem
13. Hurtowia FALKO FISH
14. Diversey
15. Polska Gastronomia
16. Janex
17. Balviten
18. ChemaN
19. Grill Sklep
20. Ochotnicza Straż Pożarna
21. Zakład mięsno – wędliniarski TUR
22. Pracownia Cukiernicza B.K. Stachurscy
23. Akademia Małego Smakosza
24. Centrum wina „Inny świat”
25. WyjątkowyPrezent.pl
26. Borowinowy Zdrój HOTEL WELLNESS SPA&CONFERENCE
27. fundacja Promocji Polskiej Żywności
28. Morning Food For Tomorrow
29. Restauracja „Złoty Okoń”
30. Gastro Magic wypożyczalnia
31. Firma Piekarczyk
32. Wojtex Serwis
33. Monroe Spa
34. Riviera Konferencje &Wesela
35. Bar „KUCHARZ POLSKI”
36. *BORN2DANCE*