Wykład otwarty. Insulinooporność i cukrzyca typu 2: odkrywamy prawdy i obalamy mity o wyzwaniach zdrowotnych XXI wieku.
Dzięki rzetelnym informacjom opartym na dowodach naukowych, wykład ukaże, jak czynniki stylu życia, takie jak dieta, aktywność fizyczna i zarządzanie stresem, wpływają na te schorzenia. Uczestnicy zdobędą głębsze zrozumienie, jak poruszać się po morzu informacji i dezinformacji dotyczących tych problemów zdrowotnych, co pozwoli im podejmować świadome decyzje.
Celem sesji jest obalenie powszechnych mitów oraz dostarczenie praktycznych porad na temat skutecznego zarządzania insulinoopornością i cukrzycą typu 2. Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalistą w dziedzinie zdrowia, osobą dotkniętą tymi schorzeniami, czy po prostu interesujesz się poszerzaniem wiedzy na temat odżywiania, ten wykład zapewni cenne informacje dla każdego.
Nie przegap okazji, aby poszerzyć swoją wiedzę i zdobyć strategie do walki z tymi wyzwaniami zdrowotnymi XXI wieku.
Przyjdź wstęp wolny!
Wykładowca:
Mgr dietetyki klinicznej, wykładowca akademicki, certyfikowany europejski specjalista leczenia otyłości (cert. SCOPE), Członkini Europejskiej Federacji Stowarzyszeń Dietetyków DIETS/EFAD, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i Na Diecie Bezglutenowej, Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, wiceprezes Fundacji promującej sport wśród dzieci i młodzieży "Warszawska Asocjacja Rugby". Przez lata swojej drogi zawodowej brała udział wielu szkoleniach i ciągle się dokształca by poszerzyć swoją wiedzę i swoim pacjentom przekazywać jak najbardziej aktualną widzę. Otrzymała między innymi certyfikaty Specjalista Przyjazny Dzieciom, czy Dietetyk Przyjazny Chorym na Celiakię, oraz przeszła szkolenie SOIT powadzone przez Fundację insulinooporności i ukończyła je z pozytywnym wynikiem po egzaminie.
Właścicielka Poradni Dietetyki Klinicznej "Strelmedica", autorka poradników "Poradnika dietetycznego dla Pacjenta z cukrzyca 2 cz. I", "Poradnika dietetycznego dla Pacjentów z cukrzyca 2 cz. II", "Dieta dla Dziecka", "Żywienie osób starszych w praktyce"oraz autorka kilku E-booków min. SIBO i Endometrioza i Adenomioza. Współpracuje z wieloma placówkami, takimi jak Centrum Rozwoju Dziecka Bloom, Poradnia Autyzmu Krasnal, HOLY - Beauty Body & Mind Concept, Klinika Deamed w Słupsku oraz współpracuje także z wieloma stowarzyszeniami, na przykład z Stowarzyszenie Rodziców Dzieci Niepełnosprawnych Krasnal.
Specjalista w zakresie leczenia otyłości oraz dietoterapii chorób autoimmunologicznych dzieci i dorosłych. Zajmuje się również poradnictwem dla dzieci objętych opieką specjalistycznych poradni zaburzeń neurorozwojowych na terenie Warszawy.
Uczestniczka oraz prelegent licznych kongresów dotyczących żywienia klinicznego i chorób metabolicznych. Ekspert w licznych kampaniach edukacyjnych, w programach TV oraz w audycjach radiowych. Brała także udział w wielu projektach. Najnowsze z nich obejmowały na przykład żywienie dojelitowe dzieci z porażeniem mózgowym poprzez PEG organizowane przez Fundację Nutricia czy związane były z projektem Kobiety to dobry klimat 2023 gdzie poprowadziła wkłady i warsztaty z zakresy zdrowego żywienia dla kobiet.







