zamknij

Google automatic translation. The Legionowo City does not accept any responsibility for the accuracy of data and information originating from the translation. In particular, the Legionowo City does not guarantee that the translation is complete, up-to-date or fit for specific purposes. The translation cannot be compared with a human translation, but may help in assessing the relevance of articles.

A A A
Logo BIP

Szkolenie dla przedsiębiorców branży spożywczej: zasady systemu HACCP

Data dodania: 1 lipca 2010
Wszyscy przedsiębiorcy sektora spożywczego od momentu członkostwa Polski w Unii Europejskie muszą wdrożyć i stosować Zasady Systemu HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli). Podstawą tego obowiązku jest Codex Alimentarius, Rozporządzenie (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2005 r. Nr 31 poz. 265 z 7 lutego 2005 r.). Kierujący zakładem lub osoba przez niego upoważniona jest obowiązany wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Wydział Działalności Gospodarczej Urzędu Miasta Legionowo zorganizowała konferencję z zakresu Procedury wdrażania, monitorowania i nadzorowania Zasad Systemu HACCP w oparciu o Rozporządzenie WE nr 852, Ustawę o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz normę PN/EN ISO 22000 - systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności. Prowadzącym konferencję i panel ekspertów będzie MGJ Consulting Group wraz z Audytorami Zewnętrznymi HACCP, akredytowanymi w ramach projektu PHARE - przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP), Wojewódzki Urząd Pracy w Warszawie oraz Danish Technological Institute. Rozpoczęcie konferencji i panelu ekspertów odbędzie się w dniu 17 stycznia 2007 r. w Sali Konferencyjnej Urzędu Miasta Legionowo o godzinie 10.00. Program: Otwarcie konferencji, prezentacja prelegentów Ustawodawstwo żywnościowe Unii Europejskiej i Polski oraz nowelizacje rozporządzeń i ustaw żywnościowych Produkcja, dystrybucja, konfekcjonowanie w ujęciu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności Organy administracji rządowej w ramach nadzoru zewnętrznego Przedsiębiorca, uprawnienia i obowiązki ustawodawcze GHP, GMP i zasady Systemu HACCP PN/EN ISO 22000 Analiza i fazy wdrażania systemu Procedury, instrukcje, rejestry, arkusze monitorujące i nadzorujące system Panel ekspertów, sesja pytań i odpowiedzi Zakończenie Potwierdzenie przybycia: Wydział Działalności Gospodarczej Urzędu Miasta Legionowo, ul. marsz. J. Piłsudskiego 3, budynek C, pok. 34 lub 35, tel. 0-22 774 20 31 wew. 216, 224, 225. W Legionowie jest 775 przedsiębiorców zajmujących się branżą spożywczą. Na skierowane do wszystkich 775 przedsiębiorstw zaproszenie, chęć udziału w konferencji zgłosiło około 60 osób.
Cofnij
Sala konferencyjna Urzędu Miasta Legionowo, ul. marsz. J. Piłsudskiego 3