zamknij

Google automatic translation. The Legionowo City does not accept any responsibility for the accuracy of data and information originating from the translation. In particular, the Legionowo City does not guarantee that the translation is complete, up-to-date or fit for specific purposes. The translation cannot be compared with a human translation, but may help in assessing the relevance of articles.

A A A
Logo BIP
Plakat - Kulinarne zakończenie lata

Doskonałe potrawy gotowane na żywo i szczytny cel… serdecznie zapraszamy!

Data dodania: 8 września 2015

W niedzielę, 13 września 2015 r. o godz. 14:00 w Parku przy Ratuszu Miejskim w Legionowie odbędzie się Kulinarne Zakończenie Lata - charytatywny piknik rodzinny dla Lidii Chmielewskiej organizowany przez Sylwię Chrzanowską - Olbryś z Legionowa, uczestniczkę III edycji programu MasterChef.

Cofnij

Celem imprezy jest zbiórka pieniędzy na leczenie i rehabilitację Lidii Chmielewskiej, która urodziła się z zespołem Treacher – Collins'a. Lidia nadal wymaga zabiegów operacyjnych, które zaplanowane są na najbliższe lata. U Lidii konieczna jest również stymulacja ogólnorozwojowa, terapia logopedyczna, terapia SI oraz inne terapie wspomagające rozwój.

Punktem przewodnim tej imprezy będzie obecność znanych kucharzy z programów kulinarnych - MasterChef, Top Chef i Hell’s Kitchen, którzy zostali zaproszeni przez Sylwię, aby wspólnie stworzyć potrawy z grilla, którymi zostaną poczęstowani goście w zamian za symboliczną, dowolną opłatę na rzecz chorej Lidii Chmielewskiej.

Udział w pikniku zapowiedzieli:

Sylwia Malinowska - uczestniczka finałowej 14-stki III edycji programu MasterChef. Dotarła do 9 odcinka programu. Wyróżniona w programie przez samego Gordona Ramsaya i doceniona przez Magdę Gessler.

Patryk Dziamski - uczestnik 4 edycji programu Top Chef. Menager kuchni Kina Kulinarnego Transatlantyk w latach 2013-2015. Współautor książki "Lekcje smaków" skierowanej do szkół gastronomicznych. Jeden z 14 szefów kuchni wydarzenia "Poznańscy kucharze razem”. Właściciel Dziamski Culinary Studio oraz Dziamski Concept Rest.

Amin Fakhari - urodził się w Iranie. Jest dziennikarzem, wirtuozem kulinarnym, grafikiem oraz kucharzem kuchni orientalnej. Jego szkolenia i pokazy „food styling” cieszą się dużą popularnością wśród miłośników sztuki kulinarnej. Jest propagatorem zdrowego odżywiania. Prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne w Akademii Dobrego Stylu, które połączone są z degustacją potraw.

Karina Zuchora - finalistka III edycji programu MasterChef. Młoda, ambitna szefowa kuchni. Swoje autorskie dania tworzy obecnie w warszawskich lokalach.

Bartłomiej Witkowski - uczestnik 3 edycji programu Top Chef. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych w kraju. Swoją pasję do gotowania realizuje w Toruniu, gdzie spełnia swoje kulinarne marzenia.

Agata Gawrońska - tegoroczna maturzystka. W wieku 18-stu lat zgłosiła się do programu kulinarnego i zyskała miano „najmłodszej” uczestniczki polskiej edycji programu „Hell's Kitchen”. Dziś pracuje w warszawskiej restauracji i wraz z mamą bacznie dowodzi rodzinnym cateringiem.

Ivo Violante - uczestnik 4 edycji programu Top Chef. Pochodzi z Verony, mieszka w Lublinie. Założyciel restauracji Auriga w Lublinie, obecnie współwłaściciel restauracji Ivo Italian. Pracował w restauracji San Domenico w Nowym Jorku, spędził 9 miesięcy na stażu w prestiżowej szkole gastronomicznej Etole pod Paryżem. Prowadził własny program kulinarny emitowany w USA.

Arkadiusz Klimkiewicz - półfinalista pierwszej polskiej edycji programu Hell's Kitchen. Zawodowy kucharz i pasjonat. Miał okazję zostać zastępcą Chefa Amaro w drugiej edycji Hell's Kitchen. Pracował w wielu polskich restauracjach i hotelach, m. in.: Andel's 4*, Europeum 3*, Revello, Flaming & c.o.

Adam Adamczak - finalista 4 edycji programu Top Chef. Młody i utalentowany szef kuchni prestiżowej, poznańskiej restauracji Concordia Taste. Kucharz Roku 2013 miesięcznika „Kuchnia”. Brał udział w dużych przedsięwzięciach kulinarnych m.in. Festival Malta w Poznaniu, Film Food Festival, Trans Atlantyk, Wine&Food Noble Night. W czerwcu odebrał wyróżnienie najważniejszego przewodnika kulinarnego Gault&Millau Polska w kategorii Młody Talent.

Jakub Piechuła - zastępca szefa kuchni - Adama Adamczaka, prestiżowej poznańskiej Restauracji Concordia Taste.

Katarzyna Rajkiewicz - finalistka pierwszej edycji programu Hell’s Kitchen. Kucharz w kilku poznańskich restauracjach. Wciąż rozwija się i poszukuje nowych smaków. Uczestniczka kilku prestiżowych staży (także w restauracji Atelier Amaro).

Podczas pikniku wystąpi zespół taneczny Brothers Dance Studio. Scena będzie otwarta też dla wszystkich, którzy będą chcieli zaprezentować swoje możliwości wokalne lub taneczne - serdecznie zapraszamy!

Odbędzie się także pokaz mody dziecięcej Tutu&Shoes oraz konkurs wiedzy kulinarnej z nagrodami. Podczas całego wydarzenia będzie można odwiedzić stoiska gastronomiczne, rękodzielnicze i modowe oraz wziąć udział w loterii. Nie zabraknie też wielu atrakcji dla najmłodszych. Odbędzie się również aukcja charytatywna na rzecz Lidii Chmielewskiej.

Sponsorzy imprezy: Gastro Magic Wypożyczalnia, Zakłady Mięsne Somianka, Makro, Restauracja Ratusz, Gruba Kaśka, Sztuka Czekolady, Maluj Lalo.

Piknik pod patronatem Prezydenta Miasta Legionowo.

Współorganizatorzy imprezy: Urząd Miejski w Legionowie, Wolontariat Legionowo.